Відкритий лист Президенту ЛРУ

Клубная жизнь

В недавно опублікованій на сайті статті під назвою «Ребята, давайте жить дружно» підіймалася гостра тема зриву конференції Вінницького обласного відділення ЛРУ, яким керує Віктор UT4NW, окремими радіоаматорами на чолі з Андрієм UT5NM.

Зібравши кількох членів ЛРУ у не призначеному місці, не запросивши живого і здорового Голову Ради обласного відділення Віктора UT4NW та члена Ради обласного відділення Юрка UT5NC, ветеранів обласного радіоаматорського руху, Андрій UT5NM грубо порушив Статут ЛРУ і демократичні засади радіоаматорства.

Насправді, це були не збори, а звичайна фальсифікація. Нема звіту про кількість учасників і де вони розміщалися. Для легітимності зборів має бути кворум не менше 50% від загальної кількості членів ВОВ, тобто не менше 17 чоловік, а також присутність всіх членів Ради і самого Голови, чого не було. Так чим же кращий Андрій UT5NM за тих, кого так злісно критикує і звинувачує в шахрайстві.

Відповідно, всі рішення тих таємничих, закулісних нелегітимних «зборів» стали також нелегітимними, як і призначення Андрієм UT5NM самого себе виконуючим обов’язки Голови обласної Ради і кандидатом на конференцію ЛРУ, самовільно усунувши з посади Віктора UT4NW. Процитую циркулярного листа, надісланого на адреси членів ЛРУ нашої області.

«Звітна Конференція (Загальні збори) Вінницького обласного відділення громадської організації “Ліга радіоаматорів України” відбудеться у Суботу 26 серпня 2017 року у приміщенні Будинку офіцерів Повітряних сил ЗСУ за адресою площа Перемоги, 1.

Початок о 10-тій годині у приміщенні № 26 на першому поверсі. Порядок денний:

- Звіт про роботу обласного відділення за 2017 рік

- Звіт про роботу QSL бюро

- Нагородження учасників і переможців Кубку С.С.Жидковського 2017

- Нагородження переможців Чемпіонату України 2017

- Привітання спортсменів із присвоєними спортивними розрядами та званнями

- Виступи бажаючих

- Різне

Запрошуються всі члени Ліги радіоаматорів України. Крім офіційної, будуть справді цікаві інформаційна і святкова частини. Просимо завчасно планувати участь у заході та повідомити своїх друзів і знайомих. Влаштуймо собі свято, друзі!

Рада ВОВ ЛРУ».

Але насправді жоден з основних пунктів не був виконаний, адже звіт про роботу обласного відділення мав надати Голова обласної Ради Віктор UT4NW, який не був запрошений, він також мав запропонувати кандидатуру на конференцію в Києві, а надання пропозицій до нового Статуту, яких я мав кілька, але мене теж не запросили, взагалі не увійшло до порядку денного, хіба що в розділі «Виступи бажаючих».

Коли Андрію UT5NM зауважили про необхідність зміни дати зборів, адже в цей день Вінницькі радіоаматори святкуватимуть хамфест в Степашках, він почав брехати і принижувати. Цитую з пошти: «думаешь Виктор Иванович не знает, что “кандидаты и доверенности” выдаются только решением загальных сборов, иначе они гроша ломанного не стоят? Но он все сделал для того, чтобы сорвать эти сборы, не смотря на прямые требования из Киева провести их до конца августа!».

Або ось таке: «А после того, как мы их провели, всё сделал со своим прихлебателем Юрком, чтобы обгадить их везде, где дотянулись липкие ручонки Стрелкова. Это очередная дешевая провокация вечно всем недовольных склочников… Никакие доверенности от бывшего председателя ВОО мне не нужны! Есть выписка из Протокола общих сборов от 26.08.2017, уже утвержденная Президентом ЛРУ. И, как избранный решением этих сборов делегат, конечно поеду в Киев отстаивать вариант нового Устава ЛРУ…»

І далі : «А любой из членов ЛРУ, кто будет лить воду на мельницу сепаратизма, препятствовать проведению загальных сборов и своими выходками вредить обласному подразделению, будет немедленно исключен из национальной радиолюбительской организации, не смотря на былые заслуги!»

А також: «Вы оба (UT4NW и UT5NC) ведете себя как серливые провокаторы, торпедирующие на радость хунвейбинам четко поставленную работу, полностью согласованную с руководителями ГО ЛРУ. Хотите превратить ЗАГАЛЬНЫЕ СБОРЫ ВОО ЛРУ в скандальный цирк?!.. надо не пиздеть, а реально работать с киевской штаб квартирой, принимать участие в разработке Устава… У меня хватает забот по службе и по жизни, чтоб еще всяких радиоклоунов на своем горбу в рай затаскивать!».

Прости мене Господи, якщо помиляюся, але підозрюю у Андрія UT5NM хворобу, схожу на шизофренію, при якій людина не втрачає свій розум і здібності, але втрачає адекватність і совість, толерантне і гідне відношення до своїх колег, що говорять правду, мають власну думку і відкрито її висловлюють. Або ще гірше, Андрій UT5NM, прикриваючись різкими і гучними словами, навмисно шкодить нашій патріотичній справі.

Якщо Президента ЛРУ Анатолія UT3UY влаштовує такий «кандидат» на конференцію і самозваний Голова Ради ВОВ ЛРУ як Андрій UT5NM, і жодних претензій до нього не виникає, то, не знаю як іншим, але мені доведеться таки покинути лави нашої національної радіоаматорської організації. Зазначу, що членство в ЛРУ було моїм свідомим вибором в надії на те, що в наших рядах будуть лише чесні, порядні і професійні люди, без амбіцій, матюків, і зневаги до колег.

Керуючись вищесказаним, а також викладеним у статті під назвою «Ребята, давайте жить дружно» пропоную Президенту ЛРУ Анатолію UT3UY позбавити Андрія UT5NM, як не легітимно обраного кандидата на нелегітимних «зборах» Вінницького обласного осередку ЛРУ, мандата учасника загальної конференції ЛРУ в Києві, без права голосу, подання пропозицій і прийняття рішень.

Юрко UT5NC