Официальная информация НКРЗ

Будни ЛРУ


У НКРЗ відбулася нарада з питань радіоаматорського зв’язку
У зв’язку із численними зверненнями радіоаматорів України до Національної комісії з питань регулювання зв’язку щодо набуття чинності нової редакції Регламенту аматорського зв’язку в НКРЗ 19 квітня під головуванням члена НКРЗ Олени Уласенко відбулася нарада з питань діяльності радіоаматорів та впливу Комісії на процеси, які наразі відбуваються у аматорській спільноті.

У нараді взяли участь працівники апарату НКРЗ, Державної служби зв’язку, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, Міністерства оборони України та представники Ліги аматорів України. Учасники наради обговорили питання приведення Плану використання радіочастотного ресурсу у відповідність до Національної таблиці розподілу смуг радіочастот з урахуванням інтересів радіоаматорів, спеціальних користувачів та усіх заінтересованих сторін. Розглядалося питання забезпечення у найближчій перспективі змагань радіоаматорів, а також вирішення питань взаємодії аматорів та Українського державного центру радіочастот.
 
За результатами обміну думками щодо шляхів вирішення актуальних завдань аматорського радіозв’язку передбачено надання технічних характеристик радіоелектронних засобів, що використовуються радіоаматорами, до Генерального штабу Збройних сил України. Наступну нараду заплановано провести у травні. 

http://www.nkrz.gov.ua/uk/activities/news/1303231374/