У п’яти областях України виявлено за минулий тиждень 124 порушення у сфері користування радіочастотним ресурсом України

Юридические аспекты

alt

Про це в коментарі прес-службі держпідприємства повідомив начальник відділу мобільного радіочастотного моніторингу Олег Самойленко.

Він, зокрема, зазначив, що фахівці структурних підрозділів значно розширили географію виконання робіт в Україні щодо виявлення та усунення порушень користування РЧР радіоелектронних засобів радіотехнології широкосмугового радіодоступу (доступ до мережі Інтернет). За період з 22 по 28 березня цією роботою було охоплено 24 області України.

За інформацією, отриманої з регіонів, найбільше  фактів з ознаками порушень у сфері користування радіочастотним ресурсом виявлено в Донецькій (48), Миколаївській (27),  Одеській (18), Дніпропетровській (16) та Черкаській (15) областях. З них більшість виявлено  за відповідними адресами вперше.

Всього за допомогою засобів радіопеленгування на території України було зафіксовано 173 порушення, з яких 156 -  експлуатація РЕЗ без належного дозволу (інформація відсутня в реєстрі присвоєнь смуг, номіналів радіочастот), 17- з недотримання умов експлуатації.

Олег Самойленко відзначив, що значну частину  правопорушень (76) вдалося усунути завдяки активній роботі Спільних координаційних комісій з питань виявлення та усуненняпорушень законодавства в галузі зв’язку, до яких крім фахівців УДЦР входять представники ДДН НКРЗІ та територіальних органів Національної поліції України. Найбільш активно вони працювали на Донеччині та Дніпропетровщині.

Керівник відділу також повідомив, що за фактами вчинення адміністративного правопорушення посадові особи Спільних координаційних комісій склали відповідні протоколи згідно підвідомчої належності в межах повноважень.

Прес-служба Українського державного центру радіочастот