Українське радіо матиме єдину радіомережу

Новости

Колегія Держкомтелерадіо підтримала План заходів щодо реалізації Проекту створення єдиної радіомережі Українського радіо.

Мета проекту – суттєво збільшити охоплення населення радіопрограмами державних мовників при раціональному використанні радіочастотного ресурсу та коштів, що виділяються на трансляцію радіопрограм, вироблених для державних потреб.

«Ми плануємо створити єдину радіомережу, на якій транслюватимуть свої програми НРКУ та ОДТРК, розподіляючи ефір таким чином, щоб актуальна інформація загальнонаціонального і регіонального значення своєчасно і у повному обсязі доводилася до слухачів у зручний для них час», - зазначив Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

Планом також передбачено розширення мережі шляхом прорахунку і надання нових частотних присвоєнь. Після реалізації проекту НРКУ отримає змогу транслювати свої програми не лише передавачами, які нині транслюють програми Українського радіо, але й передавальними засобами, що транслюють радіопрограми обласних мовників. Це значно збільшить слухацьку аудиторію.

Колегія підтримала рішення щодо надання для радіомовлення ОДТРК 4 години ефіру на добу у проміжках часу 8:10-9:00, 10:10-10:20, 12:10-12:20, 13:10-15:00, 16:10-16:20, 18:10-19:00. НРКУ рекомендовано до 13 жовтня 2014 року подати до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення пакет документів щодо передачі 4 годин мовлення у вище визначених проміжках часу для регіонального мовлення на передавачах FM діапазону, призначених для трансляції першої програми Українського радіо.

Нагадаємо, про намір реалізувати цей проект було оголошено 5 вересня 2014 року на спільній робочій нараді керівників Держкомтелерадіо, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та обласних і регіональних ТРК.

Джерело:Урядовий портал

http://zunr.info/index.php?m=news&d=view&nid=73687