ОЗЧУ по УКВ связи 2014г

Будни ЛРУ

  alt

І.  МЕТА  ЗМАГАНЬ

Всеукраїнські змагання з радіоспорту проводяться с метою:

- подальшого розвитку радіоспорту та його популяризації в Україні;

- залучення молоді до занять радіоспортом;    

- підвищення операторської майстерності спортсменів;

- відбору сильніших спортсменів до складу збірної команди України з радіоспорту для участі в офіційних міжнародних змаганнях;

- залучення найбільшої кількості радіоаматорів до створення технічних засобів (трансіверів, антен, т.і.) для проведення дальніх зв’язків на діапазонах УКХ.

- проведення дальніх зв’язків з використанням різних видів проходження на УКХ.

 

                    ІІ.  ТЕРМІН  ТА  МІСЦЕ  ПРОВЕДЕННЯ  ЗМАГАНЬ

Відкритий очно-заочний чемпіонат України серед дорослих на УКХ (діапазон 144-430 МГц)  проводиться в суботу та неділю  02 – 03 серпня 2014 року в два тури:

             I тур - з 15:00 UT до 20:59 UT  суботи,

                         вид роботи: «телеграф» (CW), «телефон» (PHONE - SSB, FM).

           II тур - з 02:00 до 7:59 UT неділі, вид роботи:

                        «телеграф» (CW), «телефон» (PHONE - SSB, FM).

         Заочні учасники чемпіонату можуть працювати в стаціонарних або польових умовах.

          Очна частина чемпіонату проводиться з 2 по 4 серпня 2014 на території Кіровоградської області.

Відкритий очно-заочний чемпіонат України з радіозв’язку на УКХ  проводиться згідно з діючими «Правилам змагань з радіоспорту» (ред. 2012 р. «Регламенту аматорського радіозв’язку України», затвердженим рішенням НКРЗ від 21.10.2010, № 475 та даним Регламентом.

 

ІІІ. КЕРІВНИЦТВО ТА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОВЕДЕННЯ ЗМАГАНЬ

          Загальне керівництво проведення змагань здійснює Державна служба молоді та спорту України (далі Держмолодьспорт), органи виконавчої влади з питань фізичної культури та спорту Кіровоградської ОДА  та Ліга радіоаматорів України (далі – ЛРУ).

           Безпосереднє проведення змагань, покладається на  Кіровоградське обласне відділення ЛРУ та суддівську колегію змагань, затверджену в установленому порядку Держмолодьспортом за поданням ЛРУ.

 

ІV. БЕЗПЕКА  ПІД  ЧАС  ПРОВЕДЕННЯ  ЗМАГАНЬ

 Відповідно  до  Постанови  Кабінету  Міністрів  України, від 18  грудня  1998 року №2025 «Про порядок  підготовки  спортивних  споруд  та  інших  спеціально  відведених  місць для  проведення масових  спортивних  та  культурно-видовищних  заходів» відповідальність  за  виконання  вимог  безпеки  під  час  проведення  очних змагань  покладається   на  головного  суддю  змагань.

При  проведенні  заочних  змагань  кожний спортсмен (абоначальник колективноїрадіостанції) берена себе  відповідальністьза виконання,,Регламенту аматорського радіозв'язку  України , а такожвимогправил безпеки.

Невиконання  вимог  безпеки, що  стали  причиною  виникнення  надзвичайних  обставин  під  час  проведення  змагань, спонукає  до  відповідальності  згідно  чинного  законодавства  України.

 

     V. ФІНАНСУВАННЯ

ЛРУнесе  витрати  на  підготовку, проведеннята суддівство  змагань. Оплата проїзду, розміщення та харчування спортсменів – за рахунок відряджуючих організацій.

 

VІ. УЧАСНИКИ ЗМАГАНЬ

         6.1. В якості заочних учасників у змаганнях запрошуються радіоаматори України та інших країн, що мають ліцензію на використання аматорських діапазонів 144 МГц і вище.

         6.2. Всі АРС, крім очних учасників, можуть використовувати тільки один позивний сигнал на протязі змагань. Всі учасники повинні суворо дотримуватися принципів HAM SPIRIT, духу змагань.

        6.3. Учасники заочної програми чемпіонату - команди колективних АРС (склад команди 2 або 3 оператора, техніки, з обов'язковим зазначенням переліку операторів), оператори індивідуальних АРС.

        6.4. Учасники очної програми чемпіонату: спортсмени  які мають допуск лікарсько-фізкультурного диспансеру та страховий поліс на період участі у змаганнях та  які представляють збірні команди обласних  і регіональних відділень ЛРУ, регіональних клубів, підприємств, організацій, а також окремі спортсмени.

Запрошуються також в якості очних учасників команди і спортсмени інших країн. Склад збірної команди: 2 спортсмена, тренер і суддя. Кожен член команди виступає самостійно зі своїм комплектом апаратури та антен. В якості тренера або представника може бути один із спортсменів.

Заявки для участі в чемпіонаті (див. додаток 6) направляються до 20 липня 2014 голові Оргкомітету, Будулатію Сергію Сергійовичу на E-mail: [email protected]

Телефон для довідок: +38-050-844-26-04

6.5.Підгрупи учасників:

     6.5.1. Для заочних учасників: «Single Op» (один оператор) - SO, та «Multi Op» - (багато операторів) - MO.

Для категорії SO - тільки один сигнал в кожен момент часу.

Для категорії МO - по одному сигналу на кожному з діапазонів в кожен момент часу.

          - Для очних учасників: див. Додаток 1.

     6.5.2. Підгрупи заочних учасників:

            A (MOMB-MIX);

            B (SOMB-MIX);

            C (SOMB-PHONE);

            D (SOSB-MIX-144);

            E (SOSB-MIX-432);

            F (MOMB-MIX-Y) - до 25 років включно;

            G (SOMB-MIX-Y) - до 25 років включно;

            H (MOMB-MIX-I) - іноземні учасники;

             I (SOMB-MIX-I) - іноземні учасники.

     6.5.3. Підгрупи очних учасників:

            J(SOMB-MIX-O);

            K (SOSB-MIX-144-O);

            L (SOSB-MIX-432-O).

Примітка:

 - усі робочі місця, антени і апаратура заочних учасників повинні розташовуватися на єдиному майданчику діаметром не більше 500 метрів.

     6.5.4. Серед очних учасників проводиться командна першість за умови участі не менше 4-х команд. Команди формуються на основі заявок учасників, в яких зазначається запис про участь у командній першості.

 

VІІ. ПРОГРАМА  ТА УМОВИ ПРОВЕДЕННЯ ЗМАГАНЬ

         У програмі змагань проведення найбільшої кількості радіо зв’язків (QSOs) в діапазонах: 144 і 432 МГц. (проводиться одночасно в діапазонах: 144 і 432 МГц).

         Види роботи в обох турах: «телеграф» (CW) та «телефон» (PHONE - SSB, FM).

         При проведенні кожного QSO учасники обмінюються контрольною інформацією, яка складається з RS (RST), порядкового номера QSO та QTH-локатора, наприклад:

599 001 KN87XX.

         Нумерація QSOs - окрема на кожному діапазоні і в кожному турі (на кожному діапазоні і в кожному турі починається з 001).

         У залік приймаються QSOs, проведені з використанням всіх видів проходження, за винятком QSOs через активні ретранслятори.

         Заборонено під час ОЗЧУ міняти місце розташування учасника (робота з рухомих об'єктів). При виявленні невідповідності місцем розташування АРС переданому QTH-loc, учасник дискваліфікується.

         Заочним учасникам допускається використання публічних «мереж оповіщення» та призначення скедов. Забороняється self-spotting.

         Забороняється передача обов'язкових параметрів QSO будь-якими каналами зв'язку, відмінними від роботи в ефірі на заявленому діапазоні (позивні, контрольна інформація, час QSO).

 

VІІI.НАРАХУВАННЯ ОЧОК

     8.1. За кожне QSO нараховуються очки за 1 км відстані до кореспондента на діапазонах:

           - 144 МГц - 1 очко;

           - 432 МГц - 2 очки;

     8.2. QSOs з учасниками ОЗЧУ, що не надіслали звіти, не зараховуються.

 

IХ.ПОРЯДОК ЗВІТНОСТІ

      10.1. Кожен учасник, незалежно від кількості проведених QSOs, складає звіт за встановленою формою (окремо по кожному діапазону і по кожному туру).

      10.2. Звіти повинні бути вислані на адресу ГСК не пізніше 7-ми днів після закінчення ОЗЧУ (першим днем вважається понеділок після закінчення ОЗЧУ).

         При наявності в звіті більше 5% неправильно переданих та пропущених контрольних номерів учасник знімається з заліку.

При перевищенні 30% не зарахованих зв'язків від числа заявлених (виключаючи не надіслані звіти) учасник знімається з заліку.

         Повторні QSOs на одному діапазоні зараховуються в різних турах.

         Розбіжність у часі проведення QSO допускається не більше трьох хвилин.

         Часом проведення QSO вважається момент його закінчення.

      10.3. Електроннийзвіт повинен складатися з текстових файлів-звітів за діапазонами, виконаних у форматі EDI. Імена файлів звітів за діапазонами складаються з позивного сигналу із зазначенням номера туру і розширенням, що позначає діапазон (наприклад, ur1aaa_1.144, ur1aaa_1.432. Ur1aaa_2.144, ur1aaa_2.432).

      10.4 Учасникам, які працювали без компьютерного журналу рекомендується самостійно оформити електронний звіт за допомогою програми PaperQSO:  http://www.ut4ukw.com/?p=140

      10.5. У разі виявлення ГСК помилок у звіті, що мають системний характер (неправильна дата, київський час, відсутність необхідних знаків поділу в рядках QSO), а також неповних даних в заголовку або в титульному аркуші, звіт повертається спортсмену на доопрацювання. При цьому терміни подачі звітів не змінюються.

      10.6. ГСК не пізніше одного місяця після закінчення ОЗЧУ публікує таблицю результатів, а також оригінали звітів (edi-файли) учасників і UBN-файли.

Суддівство чемпіонату України здійснює наступна ГСК:                       

 головний суддя                                                        СМК   ЛазарєвІ.А

заступник головного судді                                       СНК   Баранов В.П.

 головний секретар                                                   СНК   Згода Д.Н.

Електронне суддівство змагань проводиться на підставі самостійно завантажених від усіх учасників звітів та обробці даних сервером-роботом що розташований на сайті  www.opencontest.org

за посиланням  http://www.opencontest.org/contest/shared/php/result.php?id=18

Зворотня електронна адреса: E-mail:: [email protected]

 

     Х. ВИЗНАЧЕННЯ   ПЕРЕМОЖЦІВ

В очно-заочному чемпіонаті України  результати  визначаються окремо серед операторів очної та заочної частини, а також індивідуальних радіостанційта  операторів колективних радіостанцій.

Остаточні результати визначаються після суддівського аналізу суми очок набраних кожною командою або учасником змагань.

 

ХI. НАГОРОДЖЕННЯ  ПЕРЕМОЖЦІВ

Учасники, які  посіли І-ІІІ  місця  у своїх  підгрупах, нагороджуються  дипломами та медалями  відповідних  ступенів  ЛРУ, а  також  призами  згідно  із  затвердженим кошторисом.

Команди, які посіли призові місця, нагороджуються кубками і  дипломами  відповідних  ступенів  ЛРУ.

Тренер, який  підготував  переможця  змагань,  нагороджується  дипломом  ЛРУ.

         Даний Регламент є  офіційним  викликом  на  змагання.

 

Департамент фізичної культури                                               Ліга радіоаматорів

та неолімпійських видів спорту                                                України

Міністерства молоді та спорту

України

http://www.vhf-uarl.org/