Взнос в ЛРУ в размере 50 грн узаконен Ревкомиссией

Будни ЛРУ

От редсовета ЛРУ. На просьбу Почетного члена ЛРУ В.И.Смиян UR7QM уточнить окончательную цифру взноса с точки зрения контролирующего органа, избранного конференцией, - ревкомиссии - получен вполне однозначный ответ:

№ 4/p.від 15.03.2013р.

Шановний Валерію Івановичу!

У зв’язку з оприлюдненням на офіційному сайті ЛРУ протоколу звітно-виборчої Конференції ЛРУ від 09.12.2012 року Ваша заява в Ревізійну комісію ЛРУ щодо порушень вимог Статуту ЛРУ при розгляді окремих питань порядку денного Конференцією ЛРУ від 08-09 грудня 2012 року  розглянута на засіданні комісії 15.03.2013 року, протокол №4.

В розділі 7 Статуту ЛРУ визначений виключний перелік повноважень Ревізійної комісії ЛРУ. Питання контролю діяльності Конференції ЛРУ як вищого органу управління Ліги радіоаматорів України не належить до компетенції Ревізійної комісії. Отже, Ревізійна комісія ЛРУ не може відмінити рішення Конференції ЛРУ, навіть якщо вони прийняті з порушенням чинного законодавства чи Статуту ЛРУ. Згідно з ч.5 ст.98 Цивільного Кодексу України рішення Конференції може бути оскаржене членом ЛРУ до суду.

На поставлені Вами в заяві питання щодо правомірності розгляду Конференцією ЛРУ питань, які відносяться до компетенції Ради ЛРУ та дотримання Конференцією  вимог Статуту ЛРУ при розгляді питання та прийнятті рішення про розмір членського внеску, який передається в розпорядження Ради ЛРУ, Ревізійна комісія рекомендує для аналізу можливості оскарження рішень Конференції ЛРУ до суду звернути увагу на положення ст.ст. 97, 98 Цивільного Кодексу України. Зокрема, ч.1 ст.98 передбачено, що Загальні збори учасників товариства мають право приймати рішення з усіх питань діяльності товариства, у тому числі і з тих, що передані загальними зборами до компетенції виконавчого органу.При цьому слід зауважити, що процедура виборів секретаря Виконкому ЛРУта начальника QSL-бюро ЛРУне передбачена Статутом ЛРУ. Згідно з п.5.11 Статуту ЛРУ секретар ЛРУ та начальник QSL-бюро ЛРУ призначаються Радою ЛРУ, або у відповідності з ч.1. ст.98 Цивільного Кодексу України ці призначення, а не вибори, може здійснити Конференція ЛРУ.

Щодо прийняття Конференцією рішення про розмір членського внеску, який передається в розпорядження Ради ЛРУ, то п.5.8 Статуту ЛРУ передбачено що        Конференцiя ЛРУ є правомочною, якщо в її роботiбере участь не менше 2/3 делегатiв, якiпредставляють бiльшiсть обласних (АР Крим, м.м. Київ та Севастополь) вiддiлень ЛРУ.
Рiшення конференцiї ЛРУ по питаннях внесення змiн та доповненьдо Статуту ЛРУ є чинними, якщо вони прийнятi бiльш нiж 3/4 голосiвприсутнiх делегатiв. Рiшення конференцiї ЛРУ по iнших питаннях є чинними,якщо вони прийнятi бiльш нiж половиною голосiв присутнiх делегатiв.Цей пункт Статуту ЛРУ не суперечить ч.2 ст.98 Цивільного Кодексу України. Отже зафіксована в Протоколі Конференції ЛРУ 09.12.2012 року присутність делегатів в кількості 77 чол. на момент розгляду питання про розмір членського внеску забезпечувала правомочність рішень Конференції.

 

З повагою,

Голова Ревізійної комісії ЛРУ                                            М.В.Гострий.