На минулому тижні на Вінниччині та Одещині зафіксовано понад 40 порушень правил користування радіочастотним ресурсом України

Юридические аспекты

Про це свідчать результати виробничої діяльності Українського державного центру радіочастот за минулий тиждень.

Так, у період з 9 по 15 січня 2017 року, фахівці підрозділів з радіочастотного моніторингу виявили в Україні 34 порушення умов дозволів на експлуатацію радіоелектронних засобів (РЕЗ), а також 65 незаконно діючих пристроїв.

Найбільше РЕЗ, які експлуатувалися з ознаками порушень законодавства у сфері користування радіочастотним ресурсом, зафіксовано на Вінниччині (30) та Одещині(11). Із раніше виявлених порушень на території України за цей період вдалося усунути 45.

Також спеціалістами держпідприємства складено 68актів первинного технічного контролю при проведенні спільних із заявниками приймальних випробувань радіоелектронних засобів та здійсненні вимірювань параметрів РЕЗ.

На мережах операторів зв’язку спеціалісти УДЦР провели вимірювання  телекомунікаційних мереж загального користування та виявили 7592 порушень порядку маршрутизації міжнародного трафіку.

Крім того, фахівці УДЦР підготували 12 висновків для прийняття НКРЗІ рішень щодо видачі ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України, оформили та видали користувачам 121 висновок щодо електромагнітної сумісності радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв, 342 дозволи на експлуатацію РЕЗ централізованого присвоєння та 480 – на РЕЗ децентралізованого присвоєння.

Фахівцями підприємства проведено певний обсяг робіт з оцінки відповідності продукції. Оформлено протоколами 53 випробування, видано заявникам 9сертифікатів відповідності.

 

Прес-служба Українського державного центру радіочастот