Майже 8 тисяч порушень порядку маршрутизації міжнародного трафіку виявили за тиждень спеціалісти УДЦР

Юридические аспекты

Такі дані були отримані в результаті проведення в Україні вимірювань телекомунікаційних мереж загального користування операторів зв’язку.

Також  фахівці УДЦР підготували 17висновків для прийняття НКРЗІ рішень щодо видачі ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України, оформили та видали користувачам 886висновків щодо електромагнітної сумісності радіоелектронних засобів (РЕЗ) та випромінювальних пристроїв,  1639дозволів на експлуатацію РЕЗ централізованого присвоєння та 1089 дозволів  – на РЕЗ децентралізованого присвоєння.

Підрозділи радіочастотного моніторингу виявили за минулий тиждень 29 порушень умов дозволів на експлуатацію радіоелектронних засобів, а також 87 незаконно діючих пристроїв.

Найбільша їх кількість зафіксована в Полтавській – (26), Сумській – (12),  Хмельницькій – (12), Одеській – (11) областях, а також на Київщині – (11).

Також виявлено та усунено дію 9 джерел радіозавад.

Спеціалістами УДЦР за цей період складено 99актів первинного технічного контролю при проведенні спільних із заявниками приймальних випробувань радіоелектронних засобів  та здійсненні вимірювань параметрів РЕЗ на місці експлуатації.

За зверненням суб’єктів господарювання УДЦР продовжує здійснювати роботу з внесення кодів ІМЕІ мобільних терміналів до узагальненої бази даних.

За період з 21 по 27 листопада до бази даних внесено 1774 міжнародних ідентифікатори.

Фахівцями підприємства проведено певний обсяг робіт з оцінки відповідності продукції.

Проведено та оформлено протоколами 56 випробувань, а також 6 висновків щодо її відповідності.

 

Прес-служба Українського державного центру радіочастот