Низзяя...

Юридические аспекты

УДЦР попередив викрадання електроенергії на Дніпропетровщині та Львівщині

Досвід співпраці з УДЦР у розкритті економічних злочинів став корисним як для правоохоронців так і для суб’єктів господарювання. За повідомленням із Західної та Центральної філій УДЦР фахівці держпідприємства спільно з представниками регіональних енергетичних компаній виявили нові факти несанкціонованого втручання в роботу обладнання обліку електроенергії. Встановлені порушниками пристрої не тільки завдавали фінансової шкоди компаніям, а й негативно впливали на якість та нормальний режим роботи електромереж.

Так, чергова спроба маніпуляцій в цій сфері днями була припинена на Львівщині в ході оперативних заходів за участі фахівців Західної філії УДЦР та представників одного з енергоємних об'єктів. В мотельному комплексі "Оріон", який знаходиться в с. Кожичі Яворівського району, було виявлено та вилучено пристрій, здатний блокувати роботу електронних лічильників. Завдяки цьому несумлінний споживач недоплатив енергетикам значну суму.

Подібний факт мав місце й на Дніпропетровщині. Тут теж не обійшлося без допомоги фахівців Центральної філії держпідприємства. В ході спільних заходів з представниками ПАТ «ДТЕК Дніпрообленерго» в одному з помешкань було виявлено несанкціоновані підключення приладів, які давали змогу зменшувати оплату за електроенергію.

Тож позитивний результат звернень енергетичних компаній до Українського державного центру радіочастот за допомогою відкриває шлях до подальшої співпраці.

Слід зауважити, що нещодавно працівники Західної філії УДЦР спільно з правоохоронцями та фахівцями ВАТ «Львівобленерго», відпрацювали завдання щодо виявлення випромінювання, яке перешкоджало роботі приладам обліку електроенергії. Це дозволило компанії відшкодувати близько 200 тисяч гривень.

Прес-служба Українського державного центру радіочастот