Халявное тепло: дешево и сердито

Уголок радиоконструктора

Відео однієї з найбюджетніших конструкцій сонячного теплового модуля, що допоможе заощадити на опаленні невеликого приміщення, зібрало на Youtube більше 1 млн переглядів.

alt

Скріншоти з відео: warmpod.com/youtube.com

Для сонячного теплового модуля знадобиться чорний пластик розміром 0,9 на 1,5 м, алюмінієва рама з тонким склом, дерев'яні дошки для каркаса, болти, одна м'яка труба та одна пластикова, тонувальна чорна плівка та дві тонкі трубки.

Виготовлення:

1. Зібрати дерев'яний каркас, на задню стінку встановити чорний пластик.
2. До верхньої частини модуля щільно приєднати пластикову трубу, провести її до вікна.
3. Всередині модуля розмістити м'яку трубу, якою буде проходити повітря. Краще, якщо труба також буде чорною. Вгорі м'яку трубу приєднати до пластикової, що виходить із модуля.
4. Перш ніж закривати модуль алюмінієвою рамою зі склом, покрийте його тонувальною чорною плівкою. Плівка повинна бути досить тонкою та прозорою для сонячного світла.
5. Встановіть раму зі склом.
6. У нижній частині вікна, куди заходить пластикова труба, прикріпіть 2 тонкі трубочки. Вони повинні з'єднуватися з нижньою частиною модуля. За ним повітря з кімнати буде надходити в модуль, нагріватися в м'якій трубі й знову повертатися до приміщення.

Модуль необхідно розмістити на найбільш освітленому місці й добре ущільнити всі місця контактів.

За словами розробника, хоча такий тепловий модуль не зможе замінити грубку, але в сонячні дні допоможе істотно заощадити на опаленні невеликого приміщення.

Подібні альтернативні способи обігріву, що дозволяють знизити витрати на електрику та інші джерела енергії, стають все більш популярними серед людей, що піклуються про стан екології. Раніше ми розповідали про доступний спосіб виготовлення домашньої сонячної сушарки та дегідратора, за допомогою яких ви зможете готувати смачну та здорову їжу.

Також вже розроблені сонячні пічі, що здатні готувати їжу за рахунок сонячного світла.

Турбота про довкілля — це, перш за все, турбота про наше здоров'я. Навчитися розділяти відходи не так складно, але завдяки цьому ми будемо жити, не забруднюючи навколишнє середовище.

Крім використання природних джерел енергії, для того щоб жити в чистій країні, варто розділяти відходи. Якщо цього не робити, то по всій країні будуть зростати сміттєві звалища. Видання «Велика Епоха» підготувало інтерактивну карту, яка допоможе знайти найближчу точку, куди можна здати макулатуру, пластик, ганчір'я, склобій, шини, пляшки, склотару, батарейки та інші види відходів.

http://www.epochtimes.com.ua/novyny-nauky/zrobyty-deshevy-sonyachnuy-nagrivach-121393