Опыт борьбы с индустриальными и бытовыми помехами

Новости

11 червня 2013 представниками Львівської філії Укрчастотнагляду спільно з представниками Львівського відділення Ліги радіоаматорів України, згідно скарги ветерана ВВВ М.Чуєва U5WK, був проведений рейд з пошуку побутової широкосмугової завади радіоприйому на діапазоні 14 МГц. Рівень перешкоди у всьому 20-ти метровому діапазоні складав S9 (для вимірювань по лінії ЛВ ЛРУ використовувався трансивер Elecraft K3. під'єднаний до стаціонарної антени U5WK - 2 елементного квадрату). Представники УЧН одночасно проводили вимірювання за допомогою спеціалізованного обладнання.

В результаті джерело побутової широкосмугової завади було знайдене. Ним виявилась система світлодіодного освітлення продуктової крамниці, що знаходиться на протилежному боці вулиці, відносно розташовання АРС U5WK. Завда була відчутна протягом робочого дня з 0800 до 2300, починаючи з серпня 2013 року.

Представниками Львівської філії Укрчастотнагляду власнику крамниці переданий припис про необхідність демонтажу системи світлодіодного освітлення протягом тижня.

Від ЛВ ЛРУ в рейді прийняли участь члени КТК І.Адамовський UR4WG, І.Шеховцев US2WU та член технічного комітету ЛРУ В.Гончарський US5WE.
-------------------------------------------

Надеюсь эта информация кому-то сможет помочь.

73 Vic US5WE

В рефлекторе Технического комитета ЛРУ TechUARL

By US6IGL