УКВ комитет ЛРУ: через тернии к звездам

Будни ЛРУ

№  5/Р від 21.03.2013р.

                                                                                                  Мальшу П.Г.

US4ICI

Шановний Павле Генадійовичу!

Ваша заява щодо відповідності Статуту ЛРУ дій голови УКХ комітету ЛРУ Шевчука І.П., які, згідно з Вашим твердженням, призвели до Вашого вимушеного виходу із складу УКХ комітету, розглянута на засіданні Ревізійної комісії ЛРУ (протокол №4 від 15.03.2013).

По суті поставлених Вами питань Ревізійна комісія повідомляє, що ні Статутом ЛРУ, ні Положенням про комітети та комісії ЛРУ не визначені норми морально-етичної поведінки члена ЛРУ, в т.ч. голови УКХ комітету.  Щодо формування складу комітетів, то вищевказаним Положенням, (пункт 2.1) передбачено, що саме голова комітету формує його склад на 2 роки. Водночас в цьому Положенні не визначений порядок ротації членів комітетів, в т.ч. виведення із складу комітету. Враховуючи те, що Ви входили до складу УКХ комітету, сформованого його головою Шевчуком І.П., то Ревізійна комісія вважає, що Ви мали повне право працювати в складі комітету протягом двох років. Оцінювати Ваші стосунки з головою та  іншими членами УКХ комітету Ревізійна комісія не має повноважень.

Щодо вашого зауваження про відсутність інформації про роботу УКХ комітету в ЗМІ, то Ви, як член ЛРУ, маєте право звернутись із запитом до голови комітету про надання Вам інформації про діяльність комітету та прийняті ним рішення. Таке право гарантоване Вам  Статутом ЛРУ (пункт 4.4). Крім того згідно з п.5 Положення про комітети та комісії ЛРУ секретар УКХ комітету повинен інформувати радіоаматорів та радіоспортсменів про плани роботи комітету, про їх виконання та про рішення, що прийняті. Однак процедура оприлюднення такої інформації Положенням не визначена.

На ім’я голови УКХ комітету Шевчука І.П. Ревізійною комісією буде направлена рекомендація оприлюднювати на УКХ порталі або на офіційному сайті ЛРУ протоколи засідань комітету.

Ревізійна комісія підтримує Вашу пропозицію щодо необхідності внесення змін до Положення про комітети та комісії ЛРУ. Це питання обговорювалось на засіданні комісії, що відображено в протоколі №3 від 12.02.2013. Протоколи засідань Ревізійної комісії оприлюднені на офіційному сайті ЛРУ в розділі “Документи”. Крім того були підготовлені та направлені на ім’я Президента ЛРУ конкретні пропозиції щодо внесення змін до цього Положення. Якщо Ви маєте додаткові пропозиції щодо внесення змін до Положення про комітети та комісії ЛРУ, то можете направити їх також Виконкому ЛРУ для узагальнення.

 

З повагою,

голова Ревізійної комісії ЛРУ                                                  М.В. Гострий

 

Публикуется с разрешения Павла US4ICI

By US6IGL