Ревкомиссия ЛРУ приступила к работе

Будни ЛРУ

ПРОТОКОЛ  №1 засідання ревізійної комісії Ліги радіоаматорів України 11 січня 2013 року

Засідання ревізійної комісії у формі Skype-конференції, телефонного зв’язку.

Присутні члени ревізійної комісії, обрані рішенням Коференції Ліги радіоаматорів України від 08-09 грудня 2013 року:

 

1.     Вотінов Володимир Григорович  UR6CW

2.     Гострий Микола Васильович       UT5UT

3.     Журавльов Євгеній Анатолійович  UR5ICK

4.     Семенюк Олександр Феліксович    UT7XM

5.     Ступін Анатолій Анатолійович       UR5UI

 

Засідання одноголосно доручено провести Гострому М.В.

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ:

 

1.     Вибори Голови ревізійної комісії Ліги радіоаматорів України.

2.     Про виконання положень Статуту Ліги радіоаматорів України щодо участі членів ревізійної комісії в роботі Виконкому та Ради ЛРУ.

 

СЛУХАЛИ: Про вибори Голови ревізійної комісії ЛРУ.

ВИСТУПИЛИ:

1.     Журавльов Є.А. запропонував обрати Головою ревізійної комісії Гострого М. В.

2.     Семенюк О.Ф. підтримав пропозицію Журавльова Є.А. про обрання Головою ревізійної комісії Гострого М.В.

ВИРІШИЛИ:

1.     Головою ревізійної комісії Ліги радіоаматорів України обрати Гострого Миколу Васильовича.

ГОЛОСУВАЛИ:   “ЗА”– 4,   “ПРОТИ”– 0,  “УТРИМАЛИСЬ”– 1

  

 

СЛУХАЛИ: Про виконання положень Статуту Ліги радіоаматорів України щодо участі членів ревізійної комісії в роботі Виконкому та Ради ЛРУ.

 

ВИСТУПИЛИ:

1.     Семенюк О.Ф. запропонував з метою забезпечення своєчасного та більш дієвого контролю за дотриманням положень Статуту та законодавства в ході підготовки,  розгляду  та прийняття рішень Виконкомом та Радою ЛРУ з питань статутної діяльності ЛРУ ревізійній комісії визначитись з порядком участі членів ревізійної комісії в роботі Виконкому та Ради ЛРУ керуючись п. 7.3 Статуту ЛРУ.

 

2. Журавльов Є.А. відзначив, що за період, що минув після завершення звітно-виборчої Конференції ЛРУ 8-9 грудня минулого року, відбулось два засідання Виконкому ЛРУ у формі Skype-конференції.  Протоколи цих засідань, які розміщені на офіційному сайті ЛРУ, якість підготовки та розгляду питань порядку денного викликають здивування.

Виносяться на обговорення та прийняття рішень питання, які можуть бути розглянуті в робочому порядку на нараді з відображенням в прокольній частині розпоряджень та доручень Президента ЛРУ конкретним виконавцям. Цим я ніяким чином не применшую роль та особистий вклад кожного члена Виконкому, але переконаний, що рівень рішень Виконкому всеукраїнської організації повинен бути значно вищим.

Аналогічні приклади можна навести за протоколами засідань Виконкому попереднього складу. Якість та ґрунтовність підготовки питань на засідання Виконкому бажає бути кращою.

Вважаю, що нам необхідно рекомендувати Виконкому ЛРУ виносити на розгляд актуальні, проблемні питання, приймати рішення, які дадуть змогу вдосконалити статутну та фінансово-господарську роботу.

Яка роль ревізійної комісії у вирішенні цього питання? Думаю, що ми маємо зараз докласти чимало зусиль для надання допомоги Виконкому ЛРУ в покращенні практики підготовки засідань. Аналітичні матеріали, проекти рішень, процедура підготовки усіх документів до засідання та, зрештою, протокольна робота – це зовсім не просте питання, воно вимагає відповідних знань та досвіду.

Ми можемо запропонувати Виконкому свою допомогу у вигляді участі в підготовці питань для розгляду та розробленням методики підготовки питань на засідання Виконкому. При цьому обов’язкова вимога – матеріали, а саме проекти рішень, повинні отримати оцінку ревізійної комісії щодо відповідності чинному законодавству та Статуту ЛРУ. Для виконання такої роботи необхідний час, хоча би 5 днів на вивчення матеріалів та внесення можливих поправок в разі виявлення невідповідності законодавству чи Статуту ЛРУ.

 

ВИРІШИЛИ:

1.     Запропонувати Виконкому ЛРУ забезпечити згідно з п. 7.3 Статуту ЛРУ можливість приймати участь в роботі Виконкому та Ради ЛРУ Голови ревізійної комісії Гострого М.В. або призначеного ним іншого члена ревізійної комісії шляхом своєчасного, не пізніше  5-и днів до початку засідання, надсилання на електронну адресу Голови ревізійної комісії [email protected]повідомлення про дату, час, та місце проведення засідання.

 

2.     З метою запобігання прийняття Радою та Виконкомом ЛРУ рішень, які можуть суперечити законодавству України, Статуту ЛРУ, іншим підзаконним державним актам або рішенням керівних органів ЛРУ та затвердженим ними документам, рекомендувати Виконкому та Раді ЛРУ  направляти на електронну адресу Голови ревізійної комісії [email protected]не пізніше 5-и днів до початку засідання перелік питань, які мають бути винесені на розгляд Виконкому або Ради ЛРУ, а також, по можливості, проекти відповідних рішень та інші матеріали, що стосуються розгляду питань порядку денного цих засідань.

 

3.     Копію цього протоколу на паперових носіях за підписом Голови ревізійної комісії направити Президенту ЛРУ Грищенку В.В. та в електронному вигляді:

-         Першому віце-президенту ЛРУ Погоржельському В.Л. на адресу[email protected]

-         Віце-президенту ЛРУ Філіпову О.Є. на адресу [email protected]

-         Віце-президенту ЛРУ Іванчихину М.О. на адресу [email protected]

-         Віце-президенту ЛРУ Бала О.В. на адресу [email protected]

-         Голові КХ комітету Овчаренку М.М. на адресу [email protected]

-         Голові УКХ комітету Шевчуку І.П. на адресу [email protected]

-         Секретарю ЛРУ Бех В.М. на адресу [email protected]

Відповідальний Гострий М.В. Термін виконання – 1 день.

 

4.     Копію цього протоколу в електронній формі надіслати для оприлюднення на офіційному сайті ЛРУ адміністратору сайту на адресу http://uarl.org.ua

          Відповідальний Семенюк О.Ф. Термін виконання 1 день.

 

ГОЛОСУВАЛИ:    “ЗА”– 5,   “ПРОТИ”– 0,    “УТРИМАЛИСЬ”– 0 

 

 

Голова ревізійної комісії

Ліги радіоаматорів України                                                        М. В. Гострий