Исполком ЛРУ в октябре

Будни ЛРУ

ПРОТОКОЛ №7

 

Засідання Виконкому Ліги Радіоаматорів України

27вересня – 11 жовтня  2012 р.

 

Засідання Виконкому ЛРУ відбулося в форматі телефонної конференції SKYPE.

 

В роботі засідання та обговореннях питань взяли участь:

 

Президент ЛРУ Лякин А.В. (UT2UB)

Перший віце-президент ЛРУ Заскалета Ю.О. (UT7UW)

Віце-президент ЛРУ Веліканов М.В. (UT1UC)

Секретар ЛРУ  Грищенко В.В. (UT0FT)

Голова КХ-комітету Сєріков  І.Д. (UT7QF)

 

Запрошені:

Координатор робочої групи по змінах до Статуту ЛРУ Філіпов О.Є. (UT4NZ)

  Керівник QSL-бюро ЛРУ Бех В.М. (UT5XA)

  Член робочої групи по змінах до Статуту ЛРУ Бобров В.Л. (UT3UV)

  ПредставникARDF комітетуІванчихінМ.О.(UR8UA)

Голова колегії суддів Члиянц  Г.А. (UY5XE)

 

До обговорення надіслані пропозиції від В.Я. Кірсея (UY0UA), І.Л. Зельдіна (UR5LCV), О.Г. Свистельника (UR8RF).

 

Порядок денний:

 

1.      Підготовка до звітно-виборчої конференції ЛРУ.

2.      Реформа ЛРУ, зміни до Статуту згідно нового законодавства.

3.      Проблеми QSL-бюро ЛРУ, обмін картками з Польщею.

4.      Результати виступу збірної ЛРУ на чемпіонаті світу з ARDF.

5.      Угода про співпрацю між ЛРУ та АРМ (Молдова)

6.      Різне.

        

            1. По першому питанню.

 

СЛУХАЛИ:Лякіна А.В., Грищенка В.В., Чліянца Г.А., Сєрікова І.Д.

 

ВИРІШИЛИ:

-         Провести чергову звітно-виборчу конференцію ЛРУ 8 – 9 грудня 2012 року в приміщенні конференц-залу бази відпочинку «Лідер», Пуща-Водиця, м. Київ. 7 грудня 2012 відбудеться засідання ревізійної комісії та Виконкому ЛРУ.

-         Зобов’язати всіх представників комітетів та комісій ЛРУ, що отримували бюджетні кошти протягом звітного періоду, надати підтверджуючі звітні документи до початку роботи конференції для перевірки ревізійною комісією.

-         Секретарю ЛРУ разом з головами обласних відділень провести перевірку списків членів ЛРУ найближчим часом для надання мандатній комісії.

-         Провести наступне засідання Виконкому на початку листопаду, підготувати та розглянути необхідні документи та матеріали для проведення конференції, оприлюднити їх для ознайомлення громадськістю.

-         Представникам-делегатам обласних відділень підготувати для надання мандатній комісії конференції офіційні листи-підтвердження повноважень від своїх відділень.

 

Голосування: «за» - 5, «проти» - 0, «утримався» - 0.

            2. По другому питанню.

 

СЛУХАЛИ:Лякіна А.В., Філіпова О.Є.,  Чліянца Г.А., Сєрікова  І.Д., Грищенка В.В., Веліканова М.В., Боброва В.Л., Іванчихіна М.О.

 

У зв’язку з прийняттям нового Закону України «Про громадські об'єднання» потрібно внесення суттєвих змін до Статуту ЛРУ та змін структури організації. Суттєво зміняться процедури оформлення документів та взаємовідносини з державними структурами. Оскільки під час обговорення цього питання серед членів Виконкому та запрошених відбулася широка дискусія, для пояснення питань змін та взаємодії з держаними органами необхідно відвідати Міністерство молоді та спорту та обговорити ці питання з працівниками ДСМСУ. Зробити перерву в засіданні Виконкому і повернутися до обговорення цього питання через 2 тижні після відвідання Міністерства.

 

(Перерва на 2 тижні для проведення консультацій з юристами та працівниками ДСМСУ)

 

Засідання продовжено 11 жовтня. На зустрічі в Міністерстві були присутні Бобров В.Л., Філіпов О.Є., Іванчихін М.О.

 

ВИРІШИЛИ:

-         Враховуючи результати опитування членів Ради ЛРУ – голів обласних відділень, комітетів та Виконкому – для підготовки корекції до Статуту ЛРУ прийняти організаційно-правову форму Громадська спілка із збереженням назви організації ЛРУ та максимально можливим збереженням існуючої сутності Ліги.

-         Просити Робочу групу по змінах до Статуту ЛРУ найближчим часом оприлюднити проект змін до Статуту для широкого обговорення громадськістю, виступити з роз’ясненнями нюансів та пропонованих змін згідно законодавства України.

-         Для включення до складу Громадської ради при Державній службі молоді та спорту України рекомендувати кандидатуру Боброва В.Л. та оформити необхідні документи для подання до ДСМСУ.

 

Голосування: «за» - 5, «проти» - 0, «утримався» - 0.

 

3. По третьому питанню

           

СЛУХАЛИ: Бех В.М., Чліянца Г.А., Лякіна А.В., Грищенка В.В.

 

            ВИРІШИЛИ:

-         У минулому між радіоаматорською організацією Польщі PZKта ЛРУ Президентами була підписана угода про взаємний обмін QSL-картками. Цей обмін проходив через Львівське відділення ЛРУ-ЛКК. На разі для QSL-бюро ЛРУ такий спосіб передачі та отримання карток є не вигідним, тому в травні 2011 року Виконком ЛРУ вирішив перейти на звичайний спосіб пересилки поштою. Сповістити про це польську сторону було доручено ЛКК, але на жаль виконано не було. Виявилось, що картки продовжують надходити у Львів, вчасно не пересилаються до QSL-бюро ЛРУ, що призвело до затримок. Тому Виконком вирішив надіслати до PZKофіційного листа та повідомити про зміну порядку пересилки карток – виключно поштою.

-         Питання про зміни порядку обслуговування користувачів QSL-бюро (індивідуальні сортування, сортування та розсилка по клубах), розмір та порядок оплати можуть бути обговорені конференцією ЛРУ.

 

Голосування: «за» - 5, «проти» - 0, «утримався» - 0.

 

 

 

4. По четвертому питанню

 

СЛУХАЛИ:  Веліканова М.В.

 

Збірна команда ЛРУ з спортивній радіопеленгації з 10 по 15 вересня 2012 р. приймала участь у XVI чемпіонаті Світу у Сербії та у неофіційному заліку зайняла третє місце. Повні результати оприлюднені на сайті комітету ARDFhttp://www.ukraine.ardf.ru/

 

ВИРІШИЛИ:

-         Поздоровити усіх спортсменів-членів команди з успішним виступом та побажати нових перемог у наступних змаганнях.

 

Голосування: «за» - 5, «проти» - 0, «утримався» - 0.

 

5. По п’ятому питанню

 

СЛУХАЛИ:  Грищенка В.В., Лякіна А.В.

 

Разом з радіоаматорською організацією республіки Молдова обговорюється проект Угоди про співпрацю та спільну діяльність.

 

ВИРІШИЛИ:

Продовжити обговорення угоди, врахувати побажання сторін та по мірі готовності підписати угоду.

 

Голосування: «за» - 5, «проти» - 0, «утримався» - 0.

 

6. По шостому питанню.

 

СЛУХАЛИ:  Заскалета Ю.О., Лякіна А.В., Сєрікова  І.Д.

 

В березні 2013 року планується проведення міжнародної експедиції на острів Кліпертон. До її складу запрошений Ігор Лазарев US0VA, потрібні кошти. Організовано добровільний сбір матеріальної допомоги. Координує сбір Перший віце-президент ЛРУ Заскалета Ю.О. (UT7UW). Детальна інформація розміщена за адресою http://hfdx.at.ua/news/dx_pedition_clipperton_island_fo_c/2012-09-27-4974

 

 

ВИРІШИЛИ:

Просити Голів обласних відділень ЛРУ сповістити членів своїх відділень про цю акцію та  організувати сбір на місцях якнайшвидше – бажано до грудня 2012 р.

 

Голосування: «за» - 5, «проти» - 0, «утримався» - 0.

 

Президент ЛРУ             Лякин А.В. (UT2UB)

 

Секретар                         Грищенко В.В. (UT0FT)